samsung-galaxy-water-resistance-1000x526

След като е изгледала над 300 реклами, Australian Competition and Comsumer Commission (ACCC) завежда дело срещу Samsung за “фалшиви, заблуждаващи и измамни представи в рекламирането на водоустойчивостта на различни модели смартфони от серията Galaxy S”. компанията активно рекламира тази характеристика, а АССС смята, че показването на телефоните в плувни басейни и океани е подвеждащо.

Комисията твърди, че рекламите с фалшиво и подвеждащо представяне на Galaxy телефоните, като подходящи за намокряне във всякакви източници, създават впечатление, че те няма да бъдат засегнати от намокрянето през целия си живот, което не е така.

Samsung продаде над 4 милиона устройства от серията Galaxy в Австралия и АССС вярва, че водоустойчивостта, демонстрирана в рекламите е ключов фактор за тези продажби. Моделите, предмет на делото са Galaxy S10e, S10, S10 Plus, S9, S9 Plus, S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note 9, Note 8, Note 7, A8, A7 и A5. Тъй като компанията отказва гаранционни искове на потребители, чиито телефони са били повредени при намокряне, АССС завежда дело срещу нея.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This