samsung_galaxy_s8

Samsung променя стратегията си за смартфоните от среден клас, за да привлече по-младата аудитория и да се наложи на развиващите се пазари, твърди CNBC.

Ди Джей Кох, президент на мобилната дивизия на компанията заяви, че Samsung ще промени начина, по който се занимава с мобилните технологични постижения, за да донесе повече премиум функции в средния клас, които до момента са били достъпни само с флагманите. Кох споменава също така и, че гигантът обмисля пускането на повече от един модел от среден клас годишно, за да увеличи продажбите си.

След като Samsung е водеща в продажбите компания, защо чувства нужда да промени стратегията си? Отговорът е, че много от развитите пазари достигнаха своя пик, а тази година се наблюдава спад в продажбите на Galaxy S9. Смартфоните вече не се нуждаят от ъпгрейд всяка година и това намалява растежа на някои пазари, но на други, където се търсят евтини, но качествени устройства все още има възможност за увеличаване на продажбите. Тези пазари традиционно се владеят от компании като Huawei и OPPO, които предлагат качествени модели на разумна цена и именно тази стратегия направи възможно Huawei да изпревари Apple и да стане втори по големина производител на смартфони в света. С промяната на стратегията си, Samsung се надява да се намеси на тези пазари и да привлече по-младата аудитория, която не може да си позволи новите водещи модели, но би ибла завладяна от идеята за премиум функции като DeX desktop mode например. Независимо от намеренията на гиганта, това е положителен хода като цяло за пазара и очакваме с нетърпение да видим премиум среден клас устройства с марката Samsung.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This