Samsung-Galaxy-S8-preorders-strong

Предварителните поръчки за Galaxy S8 и S8+ продължават да растат и в четвъртък Главният изпълнителен директор на Samsung, Ди Джей Кох съобщи, че в Южна Корея те са вече 728 000, като се очаква да достигнат 1 милион, преди 21 април, когато устройствата фактически влизат в продажба. Що се отнася до броя клиенти в САЩ, изявили желание да закупят някой от новите флагмани на компанията, Кох не уточни цифрата, но потвърди, че поръчките са по-високи от тези за Galaxy S7, като американците предпочитат по-големия вариант S8 +.

Компанията не е вложила повече средства и усилия в маркетинговата кампания на двете устройства, но големия интерес, може би се дължи на изтеглянето от пазара на злополучния Note 7.

След като миналата седмица гигантът даде старт на предварителните поръчки за S8 и S8+ в Южна Корея, те надхвърлиха 550 000 само през първите няколко дни и това е значително повече от тези за предшественика им S7, който отбеляза само 100 000 поръчки за същия период миналата година, докато Note 7 беше с 200 000.

Според анализаторите, този голям интерес ще помогне на Samsung Electro-Mechanics и Samsung SDI, които реализираха известни загуби през последното тримесечие на миналата година да се стабилизират и да излязат на печалба тази година.

За да се справи с търсенето, компанията реши да удвои първоначалните доставки на двете устройства, в сравнение с предишното поколение. Въпреки това, може би ще трябва да изчакаме данните за поръчките в останалата част на света, преди да правим каквито и да е заключения, тъй като макари и пълни с куп нови неща, двата смартфона са значително по-скъпи от предшествениците си, а на продажбите им може да повлияе и LG G6, който също разполага с голям екран, тънки рамки и характеристики на устройство от висок клас, но притежава и двойна камера, която липсва при флагманите на Samsung.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This