verified calls

Миналата година Google пусна Verified SMS в Messages за Android, за да намали спама. Сега Google Phone вече използва Verified Calls и става достъпно за много други устройства, които не са Pixel.

Проверените разговори са решението на компанията, което потребителите виждат под формата на синя иконка щит, коато включва отметка с името на фирмата, логото и номера й. Ще има и поле с причината за обаждане, което ще включва съобщения като доставка на храна, потвърждение на трансакция и др.

Всичко това означава, че фирмата, която ви звъни е удостоверена от Google и не е спамър. Според гиганта, тази възможност значително ще увеличи процента на отговор на обажданията, подобно на Verified SMS. От друга страна, функцията ще помогне и за намаляване на бизнес разходите, като същевременно идентифицира обажданията до потребителите по надежден начин. Опцията първоначално ще бъде въведена в САЩ, Мексико, Бразилия, Испания и Индия, а след това ще достигне и до останалите държави.

Google официално представи приложението Phone, което е достъпно в Play Store, или вече е предварително инсталирано на вашия телефон, ако той е Android One или Go. Пускането му тази седмица ще е ограничено до избрани устройства с Android 9 Pie и по-нова версия на софтуера, сред които флагмани на LG и Samsung.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This