clickГолемият бум в развитието на мобилните технологии поставя доста въпроси пред бъдещето на тази сфера. Основният от тях касае традиционните компютри, които заемат все по-малък процент влияние върху използването на Интернет средата и различните услуги. Вече се смята за доста по-удобно да браузваш през телефона си, вместо да си пред монитора. Първото ти дава възможност да се движиш и да си в крак с налагащите се вести и тенденции, докато при втория начин обикновено си закотвен на едно място. В тази връзка решихме да ви представим най-големите тенденции, които се налагат в света на онлайн мобилните залози и различните етапи, през които преминаха те.

Наистина ли мобилните залози са бъдещето?

Ако трябва да дадем отговор с една дума – да. Това е така, понеже много по-голям брой хора използват услугите на различните компании през своите мобилни устройства. И тук не става въпрос само за букмейкъри, но и за много други сфери, които намират място в мобилния бранш. В наши дни едва ли ще се намерят много липси по този показател. Мобилните залагания са бъдещето на онлайн залозите като цяло, а затова говорят и цифрите. През 2009 г. пазарът на онлайн залозите достига 20 милиарда долара, докато през 2016 г. цифрата става двойна. Голям принос за това имат и мобилните залагания, понеже те генерират почти половината от целия пазар. Няма и как да е иначе, след като различните апликации са напълно достъпни и удобни за всеки един желаещ да ги използва.

Основните преимущества на мобилните приложения за залози

На първо място трябва да поставим лекотата на самото извършване на залозите. С помощта на мобилните услуги не е нужно да бързате за даден залог до вашия дом, за да заемете мястото си до компютъра. Далеч по-лесно е просто да използвате вашия смартфон, за да поставите сумата и да осъществите залога. Разбира се, това качество не е съществувало в ранните години на онлайн хазарта, но в момента е важна част от стратегиите на мнозина. Като основен плюс на мобилните апликации пред мобилните версии на сайтовете за залози, можем да поставим по-бързото им зареждане и подобрена функционалност. Това също е важен атестат за едно качествено преживяване в онлайн игрите и залозите. Експертите в тази сфера от Nostrabet са се постарали да изнесат всички плюсове и минуси на мобилните залагания, така че можете да се запознаете с тях през сайта им.

Друга важна точка от положителните качества на мобилните приложения за залози са допълнителните бонус оферти, които могат да се намерят при някои оператори. Така шансовете на клиентите им се увеличават, а самият букмейкър става по-атрактивен за тях. Някои специалисти твърдят, че мобилните залагания няма да просъществуват при много букмейкъри, понеже това им коства разходи за създаване на приложенията и поддръжка. Все пак това твърдение изглежда доста немислимо, понеже за пазар с размерите на онлайн хазарта разработката на няколко апликации едва ли ще бъде проблем. Работата е там, че при създаване на приложение за операционна система Android, няма как да не се създаде и такова за iOS, понеже това са двете водещи платформи.

Апликациите в бранша у нас

За край смятаме да ви представим основните приложения, които са достъпни за български играчи. Обърнете внимание, че всеки един от посочените оператори е напълно легален за извършване на хазартна дейност на територията на България. Затова бъдете спокойни и не се притеснявайте да ги използвате, стига да имате навършено пълнолетие.

На първо място можем да посочим българския бранд Efbet. Компанията се разпространява доста успешно и играе важна роля в развитието на българския спорт. Тя радва своите потребители с приложения за Android и iOS, които бяха разработени през настоящата година и набират все по-голяма популярност. Друг лицензиран букмейкър е Betfair, който също може да се похвали с подобни апликации за същите платформи. Разликата е, че предложенията му са доста по-малко, но пък се предоставя спортна борса за разменни залози. Такава няма в платформата на Bet365, но пък букмейкърът е един от малкото, които са разработили и поддържат апликации за няколко мобилни операционни системи. Андроид и iOS са част от тях, но са допълнени с приложения за Windows и Blackberry. Компанията беше единствената у нас със специално предложение за допълнителен бонус при залог от мобилно устройство, но вече такъв не е актуален. Накрая ще отбележим и един от лицензираните оператори, които не разполагат с приложение – Winbet. За сметка на това обаче те имат може би най-добрата мобилна версия на своите услуги, която им донася достатъчно позитиви.

Всеки един от тези брандове, а и всички компании в световен мащаб, отчитат значителен ръст на поставените залози посредством смартфони и таблети. Това няма как да не ги кара да продължат с развитието на услугите си и разработването на допълнителни функционалности. От такива потребителите със сигурност ще бъдат доволни, защото ще разполагат с повече опции в своя полза. В крайна сметка всеки един в този бранш ще бъде доволен от развитието на мобилните апликации за залози, така че нека оставим на времето нивата, които ще бъдат достигнати.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This