google-pixel-2

За съжаление след премиерата на Pixel 2 и Pixel 2 XL, съобщенията за многобройни и различни проблеми се увеличават лавинообразно, като всеки ден изниква нещо ново.

Последните оплаквания на потребителите са, че Google Assistant не работи с Bluetooth слушалки. Според коментарите на засегнатите, проблемът възниква когато слушалки с микрофон се свържат с Pixel 2 и те се опитат да активират виртуалния асистент на Google – слушалките възпроизвеждат шум, за да покажат, че са свързани, но микрофонът им не успява да открие глас. Сред моделите, които не сработват са такива на Anker, Beats, LG и Plantronics, а според потребителите грешката е хардуерна.

За съжаление последните актуализации не са помогнали за отстраняването на проблема, който можем да добавим към вече дългия списък, съдържащ бързо прогаряне на дисплея, синкави оттенъци, изтриване на олеофобното покритие, доставка на устройства без операционна система и други подобни дразнещи „дреболии“, които лишават собствениците но новите смартфони на Google от удоволствието да им се насладят.

Съвсем скоро гигантът ще започне да доставя своите собствени Bluetooth слушалки Pixel Buds, които се очертават както конкуренти на AirPods на Apple и ще бъде много интересно да разберем, дали и с тях ще има подобни проблеми.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This