samsung-galaxy-s8

Galaxy S8 ще достигне до нетърпеливите си купувачи съвсем скоро, но някои от тях вече успяха да се сдобият с пилотни бройки и откриха първия голям проблем, засягащ една от най-важните му характеристики.

Според доклад на The Korea Herald, дисплея на Galaxy S8 иам червеникав оттенък. Всъщност именно Infinity дисплеят е една от най-добрите характеристики на новия флагман на корейския гигант, която не е налична към момента в нито едно друго устройство. Разбира се LG G6 също има екран от край до край, но Samsung отиде още по-далеч, като заложи на извит OLED панел и именно това й донесе най-високите оценки от страна на експертите.

Изданието обяснява, че червеникавия оттенък може да е причинен от баланса на цветовете на екрана. Въпреки това, клиентите, които вече са получили своите смартфони твърдят, че той не изчезва след коригиране на настройките.

Всъщност Samsung разработи тъмночервени OLED екрани, за да предотврати именно цветовите проблеми с телефона и в доклада се казва, че панелът на Galaxy S8 използва два субпиксела – червено-зелено и синьо-зелено.

„Това не е проблем с качеството и може да се регулира от настройките на самия телефон. Ако цветът все още изглежда червеникав, клиентите могат да заменят своите устройства в центровете за обслужване“ заяви говорител на компанията.

Странно е, че въпреки множеството тестове на различни влогъри в YouTube, никъде не беше споменато за подобен проблем. Не става ясно до колко разпространен е той и дали наистина може да се коригира софтуерно, но това ще разберем, когато Galaxy S8 излезе официално на пазара на 21 април.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This