Twitter

Twitter съобщи миналата седмица, че планира да пусне 24 часов видео стрийминг в платформата си, в опит да се превърне в основна новинарска дестинация за своите потребители. Сега става ясно, че първият видео канал на социалната мрежа, ще бъде разработен съвместно с Bloomberg. Той все още няма име, но според The Wall Street Journal, ще излъчва новини на живо, финансови бюлетини и проверени видео клипове, публикувани от потребители в Twitter.

„Ще се съсредоточим върху най-важните за интелигентната ни аудитория новини от цял свят и ще разширим фокуса на мрежата“ заяви Главният изпълнителен директор на Bloomberg.

Стартирането на първия видео канал ще даде възможнаст на Twitter да продава на рекламодателите ценни рекламни клипове от 15 или 30 секунди и да започне да реализира приходи, тъй като за първото тримесечие компанията отчита, че повечето й доходи идват именно от видео рекалмите.

Според Bloomberg, хората вече следят новините едновременно и по телевизията и в социалните мрежи и обединяването на двете преживявания, може да има смисъл. Ще бъде интересно да проследим дали този подход ще се превърне в реални пари за социалната мрежа още през текущата година.