Gear VR

Gear VR на Samsung е едно отлично решение за използване на виртуална реалност, но за съжаление работи с разочароващо малко модели устройства. За разлика от Google Cardboard, Gear VR не е само един прост визьор, в който поставяте всеки телефон, той работи само с част от флагманите на корейския гигант.

Един разработчик от форумите на XDA обаче, се е заел с трудната задача да създаде поне временно решение, позволяващо на други апарати с QHD резолюция да работят с Gear VR. Той предостави пакет от необходимите файлове, които останалите разработчици могат да добавят в своите ромове, предназначени за тези устройства и по този начин да им позволят да използват слушалките.

Всеки, който притежава необходимия опит и търпение, би могъл да се възползва от файловете и така може би след време, Gear VR няма да е устройство, предназначено за работа само с Galaxy S8, S8 Edge, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, Note 5 и S6 Edge Plus. Всичко това обаче зависи от уменията и желанието на общноста от разработчици, която се грижи за създаването на къстъм софтуер за телефоните, към които Samsung не е толкова благосклонна.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This