palm-pre-full-1

Palm Pre, създаден през 2009 година работеше с вече забравена операционна система, детайлите за която са изгубени. Почти десет години след това изглежда, че марката ще претърпи своя рестарт, но той няма да е така вълнуващ, както очаквахме.

Android Police установи, че устройство, наречено PVG100 и създадено от Palm Venture Group, която вече е собственост на TCL, е подадено към FCC миналата седмица и е преминало сертификацията на Wi-Fi Alliance през юни. Това са късни етапи в цикъла на разработка на всяко ново устройство, така че е много вероятно да го видим в следващите месеци.

Макар и файловете да не разкриват много, става ясно, че телефонът ще работи с Android 8.1 Oreo и ще поддържа 2.4 GHz WiFi, а не бързите 5 GHz мрежи, което е лош знак. Липсата на тази опиця е хардуерно ограничение за устройствата с цена под 300 долара и означава, че PVG100 ще е бюджетен модел.

Всъщност ние не знаем нищо за наследника на Palm – дали ще има хардуерна клавиатура и слайдер формфактор например, или просто ще носи погребаната вече марка? TCL стои зад Alcatel, но произвежда още устройства с марката BlackBerry и Nokia, така еч явно има слабост към старите, изпитани марки и може би има някои идеи за възраждането на Palm. Компанията закупи марката през 2014 година, а миналата година стана ясно, че смята да произвежда телефони, които я носят. Те най-вероятно ще са предназначени за Verizone и първият ще се появи съвсем скоро, така че ще видим какво точно ще представлява той.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This