M2zqRDHPMmCeybbhWn9We8-650-80

Вече има устройства с два екрана, но бъдещето явно принадлежи на тези с три такива. Поне така изглежда, ако се съди по потент на Microsoft. Устройството много прилича на Surface Duo, но с допълнителен трети екран, а според компанията пантата може да се използва като мост между двата основни дисплея, така че да се вижда едно непрекъснато изображение. Когато устройството бъде сгънато навън, централната част ще функционира като дисплея на Samsung Edge – място за виртуални контроли, интерфейс елементи, известия и др.

Този дизайн не само ще позволи нови функции, но и ще разреши проблема с двойните екрани при настоящите устройства, които изискват здрава панта, или прегъване на един панел в два екрана. Пантата, превърната в дисплей ще попълни липсващите пиксели между двата основни екрана, но ще изисква малко интелигентно инженерство, много технологична мощ и безпроблемна интеграция на софтуера.

Последната версия на патента е подадена през юли миналата година, което означава, че Microsoft може да използва тази технология в Surface Duo 2.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This