oppo_find_x3_1_1605677739183-800x450

OPPO потвърди пускането на серията Find X3 през 2021 година. Новите флагмани ще предложат цялостна 10-битова поддръжка на цветове със система за пълноценно управление. Поддръжката за HEIF и пълна цветова гама DCI-P3 се разширява, за да предложи по-точни цветове.

За Find X3 се твърди, че е първият смартфон с Android, който ще предложи тази функционалност. Това стаа ясно на втория ден от конференцията OPPO INNO Day 2020. Новата система за пълноценно управление на цветовете ще предложи естествен 10-битов дисплей от серията OPPO Find X3, докато преди това компанията рекламираше телефони, които всъщност влючваха 8-битови дисплеи, имитиращи 10-битова производителност.

Екипът за начноизследователска и развойна дейност е подготвил алгоритми в облсти като корекция на изкривяване, многоадрово намаляване на шума и възприемане на екстремна супер-резолюция. Find X3 ще поддържа сензори за изображение с HDR режим Digital Overlap. Вероятно е да се получат резултати дори при заснемане срещу ярка светлина, тъй като в него се синтезират различни условия на експозиция.

Според OPPO, системата за пълноценно управление на цветовете ще осигури изключителон преживяване при гледане и автентично и точно възпроизвеждане на цветовете. Телефонът ще поддържа и HEIF, за да спести място за съхранение, а системата е проектирана така, че да покрие всички стъпки, включително получаване на иизображение до изчисление, кодиране, съхранение и декодиране.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This