merged-notifications-could-make-life-easier-for-facebook-instagram-messenger-users.1280x600

Facebook смята, че можете да получавате още няколко напомняния за това, което се случва в други приложения. Въпреки, че Instagram е отделна услуга, връзките й със социалната мрежа се развиват, а потребителите често тестват важни нови функции, преди те да бъдат пренесени в News Feed. Сега Instagram може да се интегрира още по-дълбоко в платформата с нова функция, която ще показва брояч за нотификации от основните приложения, собственост на Facebook и ще позволява бързото превключване между тях.

fbinsta

Самата функция е разширение на известието за Messenger, което се намира в горния десен ъгъл на приложеинето Facebook, но вместо да предупреждава потребителите за нови съобщения, изскачащо меню ще показва всички непрочетени известия във Facebook, Messenger и Instagram, за да им напомни какво са пропуснали да видят.

Извършваме малък тест, за да улесним хората да откриват и да се свързват с други, от които се интересуват“ потвърди говорител на Facebook. “Разглеждаме начини да им помогнем да превключват по-лесно между профилите си във Facebook, Messenger и Instagram”.

За гиганта идеята е проста – да напомня на своите потребители за неща, които им липсват и да ги накара да прекарват повече време в неговите приложения. За самите потребители обаче, това ще е още един потеницален повод за тервога, чрез многобройни уведомления.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This