Pekka-Rantala-CMO-HMD-Global-and-Winfried-Scherle-EVP-and-Head-of-Con...

След множество спекулации, миналата седмица HMD Global, която вече притежава марката Nokia, и Zeiss, една от водещите марки в индустрията за обработка на изображения, обявиха ново, дългосрочно партньорство за развитие, насочено към определяне на нови стандарти при смартфоните. С друти думи това може да доведе до бъдещи модели смартфони Nokia с Android и оптика Zeiss.

Двете компании не потвърдиха точния срок на сделката, но ако вземем предвид 20 годишното споразумение на Zeiss със Sony, можем да предположим, че гигантът гледа на това сътрудничество като възможност да работи върху цялостния пакет на камерите на Nokia. Споразумението обхваща оптиката, сензорите и алгоритмит за обработка на изображението и, ако ви звучи познато, то това е така, защото Nokia и Zeiss и преди са работили заедно. През 2004 година двете компании започнаха съвместната си дейност по технологията на камерата, когато се появи в Nokia N, а по-късно и в серията смартфони Lumia, които можеха да се похвалят с настройките Pure View и впечатляващата 41 мегапикселова камера на Lumia 1020.

HMD Global и Zeiss избраха да подновят партньорството си тази година, тъй като гигантът търси дългосрочен партньор, а HMD продължава да си сътрудничи с някои от най-добрите експерти в бранша, за да подсили хардуера на Nokia. За съжаление няма информация за предстоящите продукти, или технологии, върху които ще работят двете компании в рамките на тази сделка, но със сигурност можем да очакваме едни наистина добри камерафони с марката Nokia в близко бъдеще.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This