Yettel_Digital Scouts_2023

Петото издание на образователната игра на Yettel идва с нови знания за онлайн безопасността, любими инфлуенсъри и страхотни награди

 

От 28 август до 3 септември дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts идва с нови знания за онлайн безопасността, любими инфлуенсъри и страхотни награди. В продължение на една седмица петото издание на образователния куиз на Yettel, реализиран в партньорство с Национален център за безопасен интернет, ще ангажира децата с темата за опасностите онлайн с леснодостъпна и полезна информация. Играта в приложението Digital Scouts предизвиква участниците да се справят с 12 реални ситуации, тематично разделени в четири категории, покриващи най-често срещаните заплахи за подрастващите в мрежата – „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет“ и „Онлайн тормоз“.

Партньор в кампанията е Национален център за безопасен интернет (Safenet) и неговите експерти, които са подготвили съдържанието на куиза, така че да адресира най-честите заплахи на децата онлайн. Социално отговорната инициатива на Yettel Digital Scouts учи младежите как да реагират, ако станат жертва на кибертормоз или някой се опита да атакува личното им пространство, ако се опита да се възползва от тях или да ги компрометира с инструментите на дигиталната среда.

На помощ в борбата с дигиталните заплахи идва и отряд от любими на подрастващите популярни лица, които формират четири отбора от дигитални скаути, вдъхновени от темите на куиза. Те ще достигат до децата чрез микс от полезно и забавно съдържание с практически знания за безопасно сърфиране онлайн в най-посещаваните от тях социални медии като TikTok, Instagram и YouTube. Към „Кликбейт противниците“ се включват Борислав Вълов (Ей Бо) и Милен Колев, които ще дават ценни съвети на тийнейджърите как да разпознават фалшивите новини. Те ще им помогнат да се ориентират в огромния поток от информация в дигиталната среда, в която AI технологията навлиза все по-активно. Предводител на „Пазителите на пароли“ е Калоян Димитров – Балан, който ще покаже на участниците в играта защо е важно да имат силни пароли, а Борислава Тодорова – BambyGal от отбор „Справедливите“ ще застане срещу онлайн тормоза и фалшивите профили в интернет. Популярните братя от Анди Студио пък са „Кибер нетфлуенсърите“, които ще представят най-големите опасности за младежите в мрежата и как да им се противопоставят.

Всички включили се в куиза и отговорили правилно на 12-те въпроса ще участват в томбола за iPhone 14 Pro Max 128GB, смарт часовници HUAWEI WATCH GT 3 46mm Active Edition, безжични слушалки Nothing Ear (stick) и HUAWEI FreeBuds 5i, както и смарт гривни HUAWEI Band 8. Сега приложението Digital Scouts може да бъде свалено от Google Play и App Store, a повече информация и пълните условия на кампанията можете да видите на официалния сайт на оператора.