doosan_stroirent

 

Българската компания за строителна техника и механизация под наем СтройРент отчита средно над 44% ръст на оборотите за наем на оборудване през първото тримесечие на 2018 г., в сравнение с периода януари – март 2017 година. Огромен ръст се наблюдава при отдаването на вишки, едра механизация и складова техника – около 65-70%.  Както става ясно от отчетите на дружеството, един от сериозните растежи се явява и при наемането на вертикален и хоризонтален кофраж, където този показател е близо 40 процента. СтройРент е сред големите български доставчици на строителна техника под наем и поради това данните от компанията могат да бъдат показателни за позитивното развитие на целия сектор.

 

Нарастването в поръчките на фирмата се е отразило позитивно на нейното географско разширяване и през февруари тя е отворила нов регионален склад – в гр. Благоевград, за да отговори на увеличения интерес от строителния бранш в града и региона. Припомняме, че неотдавна СтройРент стана и официален представител на южнокорейския производител на мотокари, газокари, електрокари и складова техника Doosan.

 

Междувременно от дружеството съобщиха, че предлага на пазара у нас и иновативна трамбовъчна машина с дистанционно управление. Тя се нарича BOMAG BPH 80/65 и е особено подходяща за трудно-достъпни места или опасни за човека дейности при изкопни работи, строителство на пътища, дейности по засипване, изграждане на изкопи и канализации и др. Вградената система за дистанционно управление, компактният дизайн и високата маневреност позволяват също използването на машината в малки строителни обекти.