kreativen.com - struva-li-s-da-kupim-telefon-vtora-ryka

За никого не е тайна, че днес пазарът непрестанно се залива от нови и нови модели телефони. Водещите производители на смартфони са в непрекъсната конкуренция кой ще пусне най-добрия модел, с превъзхождащи останалите функции и спецификации. В резултат на това, всяка година те лансират последните достижения на технологията, а потребителите от своя страна захвърлят старото си устройство, за да си купят ново, по-функционално и модерно. Въпросът е какво се случва с употребяваните телефони? Част от тях остават завинаги заровени в някой шкаф, а други отиват в сайтовете за продажба на употребявана техника.

 Струва ли си да си купите телефон втора ръка?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Ако сте от хората, които държат да притежават най-новия модел смартфон, то по-всяка вероятност идеята няма да Ви допадне. Ако обаче търсите достъпно и работещо устройство, покупката на телефони втора ръка е добро решение. Това Ви позволява да се сдобиете с телефон на добра цена, който работи  и е в изправност. Също така, преизползването на работеща техника е начин да намалим разхищаването на ресурси и да допринесете за опазване на околната среда. Ако за Вас не представлява проблем да купите вещ, която вече е била използвана,  в следващите редове ще Ви дадем няколко съвети как да изберете телефон втора ръка.

От къде да купим телефон втора ръка?

Едно от основните притеснения, които потребителите имат всеки път, когато купуват използвана техника е дали не дават парите си на вятъра за нещо, което е повредено и няма да работи още дълго. Не винаги обаче хората продават използваните си телефони, защото имат някаква повреда. Понякога просто са си купили нов модел или този вече не им е необходим. Разбира се, за да сте по-сигурни е хубаво да закупите телефона от надежден търговец.

На първо място, бъдете внимателни с неспециализираните сайтове, където се публикуват всякакви обяви. Ако решите да купите от там, свържете се предварително с продавача и поискайте допълнителни снимки и информация за състоянието на телефона. Ако нещо Ви съмнява помолете да изпратят телефона с опция за преглед или изобщо не го купувайте.

По-добрият вариант е да потърсите желания от Вас модел в специализираните онлайн или физически магазини, които са си спечелили заслужена репутация на коректни продавачи. Техните служители ще отговорят на всички Ваши въпроси, а в сайтовете ще откриете подборно описание, включително и на възможните дефекти. За да сте сигурни, че сте направили правилния избор, информирайте се добре преди да вземете решение.

Още една не лоша възможност е да ги купите от близък познат или приятел, на когото имате доверие. Така ще може да договорите справедлива цена, а също да не се притеснявате, че може да Ви измамят.

Какво трябва да проверите преди да купите?

Съветваме Ви, ако сте се спрели на конкретен модел да прегледате ревюта онлайн от потребители, които имат и вече са използвали този модел. Също така изберете телефон, който не е на повече от 2-3 години, тъй като по-старите модели понякога не се разбират с по-новите приложения. Ако ревютата са добри, тогава проучете какво е състоянието на конкретния телефон при даден търговец – дали и колко време е използван. Ако имате възможност, проверете задължителни характеристики като  живот на батерията, памет, издръжливост, дисплей и др. В случай, че сте доволни и цената Ви устройва, тогава спокойно може да купите телефона.

Накрая може да обобщим, че покупката на телефон втора употреба може да бъде изгодна сделка, особено ако знаете какво търсите и се доверите на надежден търговец. Затова, ако сте решили да си купите  смартфон, разгледайте първо какви възможности се предлагат в Izot Computershttps://www.izotcomputers.com/, преди да хвърлите цяло състояние за чисто нов м

Pin It on Pinterest

Shares
Share This