Essential

Essential Products Inc, управлявана от Анди Рубин направи много заявки, но на практика се разпадна. Сега, според Bloomberg, Essential е отложила всичките си проекти, за да се съсредоточи върху телефон, който ще се утвърди като незаменим помощник, ще изучи поведението ви и ще може да отговаря на съобщения вместо вас.

Първият смартфон на компанията, Essential Phone, беше елегантно устройство с добри характеристики, но въпреки това имаше редица бъгове и беше прекалено надценен, за да се превърне в хит. Освен това Рубин беше обвинен в сексуално посегателство по време на пребиваването си в Google в края на миналата година и отсъства за кратко, след което обяви компаният за продажба. Сега обаче той се фокусира върху ново устройство, след като отмени проектите за наследник на Essential Phone и домашен говорител, защото не бяха достатъчно различни от това, което вече съществува. Този нов смартфон обаче, е забележително различен от всичко останало на пазара, проектиран да работи с гласови команди и със сревнително малък екран. AI софтуерът на Essential ще може да отговаря на имейли, текстови съобщения и други, без нужда от вашата помощ, оставяйки ви да работите спокойно.

Всъщност Google започна да прилага този вид автоматичен отговор в Gmail, чиято цел е да намали времето, отделяно за електронната поща, но все пак се изисква въвеждане от страна на потребителите. Напълно независим AI асистент е провокативна идея и извиква някои въпроси, свързани с границите. В края на краищата всеки, който редовно използва интелигентните асистенти знае, колко глупави могат да бъдат всъщност те и надали би доверил напълно кореспонденцията си на един от тях.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This