Ако имате дете, без съмнение ще трябва да се научите как да почиствате урина или други петна от матрака.

Да, изцапването на леглото е нещо, което реално се случва и то доста често. А миризмата и дискомфортът могат да направят дори най-удобния детски матрак в неподходящо място за сън. Ето защо е важно да почистваме матрака, особено ако имаме дете вкъщи.

В следващите редове ще научите как да почиствате петната от матрака в детската стая. И не забравяйте, че колкото по-бързо започнете да почисвате мръсотията, толкова по-лесно ще бъде да я отстраните напълно.

Инструкции за почистване

Отстранете чаршафите и спалното бельо и ги изперете, както го правите обичайно. Ако забележите особено силна миризма след първото пране пране, добавете оцет към следващото – това ще ви помогне да се отървете от нея. Ако оцветяването е проблем, измийте петната под струя гореща вода с препарат преди прането.

След това за матрака ще се нуждаете от студена вода, оцет, сода за хляб, малко препарат, кърпа и прахосмукачка.

Първо почистете петната с кърпата, за да попиете колкото е възможно повече течност. Не търкайте твърде силно. Чудесна работа ще ви свърши смес от 2 части студена вода, 1 част оцет и малко количество перилен препарат върху оцветените области.

Поръсете влажните и вече обработени места със сода за хляб и я оставете да престои още 10-15 минути, за да абсорбира влагата и да се справи напълно с петната. Използвайте вентилатор, за да изсушите матрака.

Ако все още има слабо петно или миризмата не е напълно изчезнала, повторете тези стъпки.

Матракът на детето ви ще бъде чист и ще мирише чудесно. Можете също така да приложите същите тези стъпки върху собствения си матрак, за да го запазите ароматен, чист и свеж през цялата година.

А в случай, че отговорната и не твърде проста задача по почистването на матраците вкъщи се окаже твърде тежка за вас, най-добре е да се обърнете към специализирана форма за почистване на дома.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This