phones_050_1

Смартфоните стават все по-неразделна част от живота ни, а заедно с това нараства и видимата ни зависимост към тях. Ако се огледате със сигурност ще забележите десетки хора, вторачили очи в дисплея на телефона си, а дори и на публични места, звукът от съобщение все още ви кара да посегнете към своя телефон.

Именно заради това, австрийският дизайнер Клеменс Шилинджър създаде телефон-заместител, чрез който по-лесно можете да преодолеете липсата на реалния смартфон в ръката си.

Всъщност макетите са пет, изработени от черна пластмаса с каменни перли, вградени в повърхността, които позволяват на потребителите да извършват до болка познатите движения като прехвърляне на екрани, натискане и прелистване. Целта на този механизъм е колкото се може по-рядко да посягате към смартфона си, за да проверите известията, или просто да разгледате новините в социалната мрежа.

Макетите бях представени като част от изложбата в рамките на седмицата на дизайна във Виена, която се състоя тази есен и не изглеждат предназначени за продажба, въпреки че на сайта на дизайнера има надпис, който ще ви уведоми, че магазинът ще бъде отворен скоро.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This