Ако вече сте приключили с планирания ремонт на дома и ви остава само да го освежите с нови мебели, вероятно бихте искали да знаете как да направите това с вкус, но и в крак с модните тенденции. Е, тогава сте на правилното място. От MADE.com до Pinterest – дизайнерите и експертите от индустрията разкриха интериорните тенденции, които властват в дома през настоящите 12 месеца.

 

СПА баня

Всеки иска да се чувства в банята като в луксозен СПА хотел. Търсенията от типа на „спа център за баня“ се увеличиха с 269% през миналата година. Хората искат да създадат усещането за пълен мир и отпускане с големи вани и много вода.

 

Текстурите

Според екипа на MADE.com, 2018 ще бъде годината на кожата и кадифето. Всъщност кадифето е модерно при избора на мека мебел. Що се отнася до кожата, тя бъде на мода в спалните.

 

Растения с шарки

Възможно е да изглежда така, сякаш домашните растения в по-голямата си част бяха модерни миналата година, но те все още не смятат да си тръгват. Според Pinterest търсенията за „растения с шарки“ са се увеличили с 533%. Те могат просто да бъдат най-евтиният начин да дадете на стаята си нов живот.

 

Подова мозайка

Готино през 70-те години на миналия век, готино през 90-те, готино през 2018 г. Да, подовата мозайка завръща. Цветните плочки добавят невероятен акцент към всяка стая.

 

Акцентиращи тавани

Забравете стените и погледнете към тавана. Търсенията за „акцентиращи тавани“ са нараснали с 310% и можем да разберем защо. Интелигентен начин за преобразуване на стаята от горе надолу – хората избират един цвят за стените, но след това тапетират, облицоват, декорират или рисуват тавана, за да го превърнат в изключителната черта на стаята.

 

Ярко

Смелите пигменти все още са горещи и през тази година. MADE.com прогнозира изобилие от оранжеви и зелени декори – включително горско и кактусово зелени – както и пауново синьо, бордо и доматено червено с охра.

 

Тъмно дърво

Очаквайте да видите тъмни дъбови, махагонови и текстурирани парчета орехово към интериора на една стая.

 

Металик

Вместо розово и жълто злато се очакват по-големи промишлени нюанси от металик. От месинг до никел, материалите ще добавят по-органичен елемент към вашето пространство.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This