Повечето парфюми може да се сменят през различните сезони, но има няколко специални аромата, които никога не излизат от мода. Днес ще ви представим четирите най-класически парфюми за последните 100 години.

Може да забележите, че всички са създадени по време на две определени десетилетия – 20-те и 40-те години на миналия век, когато света се възстановява след Втората световна война и хората започват отново да харчат пари.

А ето ги и класическите парфюми, които достигат голям успех при създаването си и продължават да се произвеждат, носят и обичат от жените и днес.

1. No. 5 Perfume на Chanel

През 1921 г. Коко Шанел моли парфюмера Ернест Бо да създаде нещо, което „мирише на жена, а не на цветна леха“. Полученият еликсир се превръща в най-емблематичния аромат в света.

Превръщайки се в тотален хит още при създаването си Chanel No. 5 остава гранд дамата на парфюмите и до днес, като в световен мащаб един парфюм се продава на всеки 30 секунди. Парфюма е предпочитан от звезди като Виктория Бекъм, Ева Мендес, Селин Дион и др., които без съмнение са привлечени от изтънчеността на марката и женствения блясък.

2. L’Air Du Temps Perfume на Nina Ricci

L’Air Du Temps е създаден през 1948 година, след Втората световна война. За да запази и отпразнува така очаквания мир и оптимизъм, модната къща на Нина Ричи разработва нов иновативен парфюм за клиентите си.

L’Air Du Temps („духът на времето“) постига незабавен успех. Прекрасната бутилка, покрита с преплитащи се гълъби, все още се произвежда и украсява тоалетките на елегантните жени по целия свят.

3. Shalimar Perfume на Guerlain

С име, което буквално означава „храм на любовта“ на санскрит, Shalimar е парфюмът от ориенталски произход, който е пресъздаван от множество успешни имитатори. Ароматът на Guerlain носи името си от Индийските градини на Шалимар, където император Шах Джахан се запознава с жената, която го вдъхновява да построи Тадж Махал. Постигайки огромен успех от създаването си през 1925 г., неустоимото съчетание от ароматни нотки на Шалимар му е дало гордостта да се намира на тоалетките на най-известните в света жени от различни поколения, включително Рита Хейуърт и Кейт Мос.

4. Miss Dior Perfume на Christian Dior

Miss Dior е първият парфюм на Christian Dior, създаден през 1947 г. скоро след успеха на новаторската му колекция New Look, която революционизира модата за жени и възстановява Париж като модна столица на света след Втората световна война.

Miss Dior претърпява промени през годините след създаването му. Парфюмът, който сега се нарича „Miss Dior“, всъщност не е оригиналния аромат. Класическият аромат сега се нарича „Miss Dior Classic“ и „Miss Dior Original“.

Парфюмът все още получава възторжени отзиви и остава популярен избор за парфюми и днес.

дамски парфюм

Pin It on Pinterest

Shares
Share This