%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8

Можем ли да съчетаем полезното с приятното? Много хора смятат, че това е невъзможно, но именно хобитата, които всеки от нас има, са идеален пример за това как почивката влияе на продуктивността.

Ето кои са трите дейности, които според проучване на Businessinsider, стимулират максимално мозъка ни:

  • Писане

Писането е вид творчество, което съвсем естествено върви ръка за ръка с четенето, а то от своя страна е един от основните двигатели на мозъка. Създаването на текстове е идеален начин за стимулиране на продуктивността, затова и писането е едно от хобитата, които насърчават най-добре личностното развитие.

  • Спорт

На пръв поглед физическите упражнения нямат нищо общо с продуктивността, но благоприятното им въздействие върху тялото, влияе положително на желанието ни за работа, настроението и самочувствието. Фитнес е мястото, където освобождаваме съзнанието си и стимулираме продуктивността, а тренировките помагат за концентрацията върху настоящите цели.

  • Маниите и натрапчивите идеи

Маниите не са точно хобита, но понякога именно те стимулират съзнанието ни. Когато сме обсебени от една цел, се концентрираме максимално върху нея и правим всичко необходимо, за да я постигнем. Тази ангажираност кара съзнанието ни да се фокусира и концентрира върху текущия проект.

Всъщност, каквото и да правим в свободното си време, ако то е важно за нас и го правим с удоволствие, това развива креативността ни и ни прави по-концентрирани и целенасочени във всекидневните ни дейности. Затова не пренебрегвайте своето хоби, то не само ви носи приятни моменти и ви освобождава от напрежението, но и стимулира мозъка ви в посока, благоприятна за цялостното ви развитие като личност.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This