Пролетта и лятото са едни от най-предпочитаните сезони за извършване на ремонт у дома и в офиса. Това е така, защото климатичните условия тогава са най-благоприятни, а и хората обикновено разполагат с повече свободно време.

Ако и вие сте от хората, които вече са приключили с основния ремонт у дома, сега сте изправени пред също толкова важната задача по неговото почистване, която отнема не по-малко време и усилия.

Дори и да сте били много внимателни по време на ремонта, след него винаги остават капчици боя и цимент, прах, разхвърляни предмети, следи от мазилка и други.

Как да се справите с този безпорядък и да въведете дома си в ред след ремонта? Ето нашите полезни съвети, които ще ви спестят много нерви и усилия:

Направете си списък

В него опишете подробно всички препарати, които ще са ви необходими за почистването на вашия дом. Добавете към тях чували за смет, кофа и метла, стълба за високите участъци, макетно ножче и други принадлежности, които със сигурност ще ви потрябват в някакъв момент.

След това направете списък и на всичко, което трябва да почистите, за да не пропуснете нещо. Не забравяйте, че след основен ремонт, трябва да се почисти дори и най-скритото ъгълче на дома ви.

От къде да започнете?

След като сте наясно с всичко, което трябва да почистите и сте се снабдили с необходимите материали, помислете с колко свободно време разполагате и разпределете правилно всички задачи.

Започнете с пода, тъй като по него има много строителен прах и остатъци от бои и лепило. Запасете се с много сили и търпение, тъй като подът трябва да се почисти няколко пъти, за да се отстранят всички следи от ремонта.

След това преминете към тавана и осветителните тела, дограмата и прозорците, стените и шкафовете, мебелите и всички предмети, които са били в стаята по време на ремонта.

Цялостното почистване след основен ремонт може да се проточи във времето и да ви отнеме дни и дори седмици. Ако сте работещ човек, едва ли имате толкова свободно време на разположение. Затова ви съветваме да се обърнете към професионална фирма за почистване, която ще свърши всичко необходимо.

Защо да повикате фирма за почистване?

Ако нямате време, сили и желание да се занимавате с всички дейности по почистване след ремонт, ви съветваме да се обърнете към професионалните услуги на фирма за почистване, която ще ви спести много нерви и усилия.

Нужно е да подчертаем, че има дейности, които не винаги можете да свършите сами. Такива са например почистването на повърхността на мебелите от наслоявания прах. Прахосмукачката, с която почиствате ежедневно, не е подходяща в случая. Нужна е професионална техника, която да е достатъчно мощна. Освен това различните подови настилки като теракот, фаянс, ламинат имат различна специфика и трябва да се почистят с подходящите препарати и оборудване, с които разполагат професионалните фирми.

Една от най-добрите фирми в София, която може да ви помогне за вашето почистване след ремонта, е „Кърти-чисти-извозва”. Професионалният й екип ще ви отмени в досадните и трудоемки задължения и ще почисти след ремонта вместо вас, а крайният резултат ви уверяваме, че ще надмине очакванията ви.

Затова не се колебайте, а оставете професионалистите да си свършат работата. Излишно е да се притеснявате за сметката, която ще платите, тъй като фирма „Кърти-чисти-извозва” предлага едни от най-добрите цели в София.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This