С нарастването на интереса към туристическите услуги у нас през последните години все по-осезаемо се увеличава и онази група туристи, които търсят екзотиката и различното. Те не се задоволяват просто с посещение на популярни забележителности като Айфеловата кула и Лувъра в Париж, Колизеума в Рим или Саграда Фамилия в Барселона, а изпитват удоволствие от потапяне в атмосферата на онези региони от света, които не са сред популярните дестинации.

Пътувания отвъд популярните туристически брошури и каталози, които могат да ги отведат не просто в една известна дестинация, препълнена с туристи, а да им помогнат да открият един съвсем различен свят.

Именно за тази група по-взискателни и търсещи екзотиката туристи Китай е особено подходяща дестинация. Огромна държава, намираща се от другата страна на планетата ни, която действително би могла да се нарече един нов свят. И затова изобщо не буди учудване нарастващият интерес към Поднебесната империя като туристически маршрут, както у нас, така и в цяла Европа.

Китай съчетава по уникален начин хилядолетна история и древна цивилизация с модерни градове и високи технологии. Това е една съвсем различна култура, пред която посещението на някоя европейска страна или дори на дестинации като Египет или Мароко бледнее“ – споделя Даниела Лапшова – екскурзовод далечни дестинации в туристическата агенция Елфи Турс.

Агенцията от години следи тенденциите в сектора и предлага уникални туристически продукти, които да отговорят на променящите се нагласи на пазара. За ценителите на този тип екзотични изживявания нейният екип предлага уникална шестнадесет дневна екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао тази есен.

Пътуването обхваща някои от най-знаковите забележителности и места в Поднебесната империя. Сред тях са мостовете над Тонгли, „китайската Венеция“ Суджоу, Площадът на народа и Музеят на Шанхай, Храмът на Нефритения Буда, известният в цял свят със своята политическа история площад Тян Ан Мън, Великата китайска стена, теракотената армия, старопрестолния град Сиан.

Като част от екскурзията туристите ще имат възможност да гледат на живо и демонстрация по китайското бойно изкуство кунг фу в легендарния храм Шаолин, в който то е възникнало и който е увековечен в стотици филми.

От самото начало на дестинацията през 2012г. Гуилин винаги е бил наша запазена марка. Единствено ние предлагаме спиращите дъха терасовидни оризища в Лонг Шенг и нефритено зелените хилмове по река Ли. Посещаваме единствения институт за чай в Китай с дегустация и чаена церемония.

Едва ли има друга дестинация, която може да предложи толкова голямо разнообразие от исторически и културни забележителности и е радващо, че интересът към предлаганите от нас екскурзии в Китай през последните месеци нараства с бързи темпове“ – добавя Даниела Лапшова – екскурзовод далечни дестинации в Елфи Турс.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This