palm pilot

Може би си спомняте устройствата Palm, които баха така популярни в началото когато смартфоните не бяха превзели пазара? Е, ако може да се вярва на доклада на TCL, компанията, която произвежда смартфоните с марка BlackBerry, Palm ще се завърне в началото на следващата година.

Марката е добре позната на по-старите технологични фенове, Palm Pilot беше едно от първите най-успешно продавани PDA устройства, а самата компания има голям принос за разработването на първата в света мултитаскинг операционна система за смартфони, наречена WebOS. Тя беше придобита през 2010 година от НР, а следващата година беше спряна поради слабите си продажби. През 2014 година обаче TCL успя да придобие правата върху бранда Palm и вчера, в интервю за Android Planet, мениджърът на компанията Стефан Страйт потвърди, че въпреки че не иска да разкрива повече подробности, наследникът на Palm Pilot определено е в плановете на компанията.

Palm всъщност ще е четвъртата марка, която TCL планира да произвежда, наред с BlackBerry и Alcatel и Страйт заяви, че тя ще е насочена към по-възрастната аудитория любители на технологиите. За момента това е цялата информация, която той предостави, но ако продуктът е на път, през следващите месеци непременно ще чуем още подробности за него.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This