live-caption-ED

Ако използвате някой от по-новите телефони на Google, OnePlus или Samsung, може би имате достъп да вградената функция на Android 10 – Live Caption за транскрипция на живо. Сега обаче тя сякаш ще достигне и до телефонните обаждания, твърдят раработчици от XDA, които са забелязали прапратки за това в най-новата визуализация на Android 11.

Live Caption по същество представлява субтитри на видео и аудио в реално време, когато бъде открита реч. Функцията използва Al на Google, за да показва на екана казаното и е идеален вариант за хора със затруднения в слуха например. Ако тя бъде въведена и при телефонните обаждания, ще можете да видите какво казва човекът в другия край на линията, дори и да не можете да го чуете, а тъй като инструментите за превод са доста добри, ще можете да получите и точна транскрипция.

Разбира се активирането на Live Caption при обаждания ще означава, че трябва да се следи говоримото съдържание на разговора, а възоснова на кода в Android 11, обаждащият се ще получи известие, когато функцията бъде включена. Всъщност това е функция, на която Google държи много. Приложението Recorder на по-новите модели Pixel може да преписва говоримо аудио от лекции, интервюта и прочие, докато изглежда, че приложението Google Phone скоро ще може да записва разговори. Както обикновено обаче, бета версиите на подобни функции, не означават задължително, че те ще достигнат до крайната версия на Android 11.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This