how-to-wannacry-ransomware

Групата Shadow Brokers, която обяви миналата седмица, че е откраднала хакерски инструменти от Агенцията за национална сигурност, заяви в публикацзия в блога си, че ще създаде „месечен абонаментен модел“ за експлойти в сигурността.

Както знаете WannaCry е ransomware, принадлежал преди това на NSA и парализирал голяма част от света, след като беше откраднат и пуснат в действие от хакерите, които заключиха стотици хиляди компютри с искане за откуп.

Това обаче явно не е края на историята, тъй акто Shadow Brokers заяви, че можем да очакваме компрометиране на банковите данни от SWIFT, глобалната банкова мрежа, по-нови възможности за Windows 10 и данни за мрежата от „руски, китайски, ирански или севернокорейски“ ракетни програми. Разкриване на данните от SWIFT и ядрените програми на Русия, Китай, Иран или Северна Кория може да наруши текущите операции на NSA, според експертите. Повечето експлойти, които Shadow Brokers могат да пуснат, все още са валидни и могат да бъдат опустошителни.

Това всъщност не е първият път, когато Shadows Brokers се опитва да продаде откраднатите инструменти, първоначално групата организираха търг, но се отказа, след като не получи оферти. Според хакерите, тяхната организация не се интересува от кражби на пари от пенсионни фондове, а действа против Equation Group – хакерска група, свързана с NSA.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This