%d0%bd%d0%b5%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b8

2017 година вече е тук и като всяко ново начало, трябва да започне с нови стратегии и планове, но какво правят тези, които нямат успешна кариера, преди празника?

Business Insider отговаря на този въпрос с интервюто си с кариерния съветник Райън Кан, който посочва грешките на тези хора и дава съвети, как те да бъдат избегнати.

  • Не отбелязват постиженията си

Експертът твърди, че е важно да се отдели време и да се обмисли всичко постигнато, като вземането на успехите за даденост е основна грешка. След като си направим равносметка, можем спокойно да се отдадем на празниците и да отбележим с тях и всички свои постижения през годината.

  • Забравят да си поставят цели

Според Кан е важно да се поставят дългосрочни цели, които трябва да изпълним през следващата година, тъй като няма как да стигнем до успеха, без да си начертаем пътя до него.

  • Смесват работата с празниците

Неуспелите в кариерата си хора си позволяват да смесват работата със свободното време по празниците, но това е следващата основна грещка, според екперта, защото имате нужда от отдих и откъсване от служебните задължения.

  • Не спират да проверяват пощата си

Навикът да проверяват служебния имейл е дълбоко вкоренен, но трябва да се отървем от него, за да може мозъкът ни да си почине и да се освежи, преди следващите работни дни.

  • Пренебрегват близки и познати

Неуспешните хора често пренебрегват своите близки и познати, като поставят тези взаимоотношения на второ място след работата, а поддържането им е важно в живота, който не се изчерпва само със службата.

  • Не благодарят

Когато става въпрос за удовлетвореност, много важна е благодарността. Успелите хора никога на пропускат да благодарят на онези, които са им помогнали да постигнат целите си.

Ако разпознавате себе си в някоя от посочените възможности, побързайте да се отървете от вредния навик, така правят неуспелите хора, а вие не сте сред тях, нали?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This