Серията от статии “креативни бизнес идеи”Статията е първа от поредицата „Креативни бизнес идеи“, в които ще споделям любопитни и сравнително нестандартни, но печеливши начини за изграждане на интернет доходи. Серията статии ще съдържа предимно идеи за Multi Level Marketing (MLM) и приложенията му в интернет, или интернет търговия.

Замисляли ли сте се колко бихте спечелили, ако притежавате над 50 активни фрийланс работници, от които печелите комисионна за всяка успешно завършена задача? Малко интернет търговци и фрийлансири използват систематично партньорските програми на сайтове като GetAFreelancer.com, които предлагат ИТ работа за чуждестранни работодатели.

[wp:svejo-net]

Партньорите на програми за фрийлансъри печелят пари от това, че препратените фрийлансъри работят

За разлика от традиционния афилиейт маркетинг, където целта ви е да продавате продукти на редовни и нередовни клиенти, при фрийланс партьонски маркетинг получавате или фиксирана сума за всяка завършена задача от вашите препратени фрийлансъри, или процент от сумата за нейното изпълнение.

Партньорската програма, която аз ползвам, е на GetAFreelancer.com, където получавате 100% от таксата за всяко заплащане, взета от фрийлансъра. В повечето случаи варират между $3 и $5 на плащане, но натрупате ли 50 активни фрийлансъра под ваша препратка, умножените суми, когато всеки от тях завърши поне една задача не се струват малки като страничен доход, нали?

Какво трябва да направите, за да започнете като фрийланс афилиейт партньор (freelance affiliate marketer)?

  • Да използвате една, или две стабилни програми и препращате фрийлансъри към тях
  • Да обучавате фрийлансърите как да работят възможно най-печелившо и ефективно, за да достигнете постоянен източник на доходи
  • Да поддържате контакт с фрийлансърите и обновявате редовно информацията и съветите във вашия партньорски уебсайт, за да бъдат актуални и достоверни
  • Постоянно да препращате нови фрийлансъри под вашия акаунт – колкото повече са те и колкото повече задачи изпълняват успешно, толкова повече са доходите за вас

Единствените изисквания за осъществяването на тази бизнес идея са уебсайт и таргетирана публика от фрийлансъри, която постоянно да се повишава. Желая успехи на предприемачите!