wallpaper-416046_640

Най-често срещания начин за декориране на вратата на детската стая е надпис с името на детето, което помага да се разбере кое е тяхното лично пространство. Но защо не го напраите малко по-интересно? Защо не използвате малко повече въображение при декорирането и не направите нещо, което да ги вдъхновява и привлича повече.

Ако желаете да пестите място в жилището си, може да използвате вашите врати за тази цел, същевременно да се забавлявате заедно с детето си. Вижте как!

Ако детската ви стая е малка или стените ѝ са заети от мебелите, то можете спокойно да използвате вратата в ролята на черна дъска. Ако е боядисана с блажна боя, то трябва да я направите матова. След това я минете с тънък слой боя за черни дъски. Може и да ви се струва банално, но децата ще се забавляват много, особено ако разполагат и с компелкт цветни тебешири.

Ако искате да я направите още по-интересна и полезна, залепете към вратата малка чашка, в която да се слагат тези цветни тебешири. Така ще предотвратите разпиляването им из цялата стая.

Разбира се, не е задължително вратата ви да бъде напълно плоска, могат да се използват всякакъв вид врати.

Друг вариант е да я използвате, за да подреждате вещите си по нея. Използвайте органайзер за врата, на който можете да поставите вещите, които си нямат място. Те се закачат за горната част на вратата и не заемат никакво място. Същевременно са лесно достъпни и не се налага да губите време да ги намрите, когато ви трябват. Тази идея е най-добра за напълно равни врати.

Следващия начин да направите вратата по-интересна и впечатляваща, е като нарисувате нещо на нея. Нарисувайте на вратата някой приказен герой или измислени приказни същества. А може и да бъде с морска тема, като нарисувате пейзаж или картина, изобразяваща морското дъно.

Ако наближава рожден ден, можете да използвате вратата, за да закачите украсата си. За разлика от предишните, тази идея е само за временно ползване, но пък и с възможност за много вариации.

За тази идея ще ви бъдат нужни много балони, тиксо и тънка хартия. Надуйте балоните, закрепете хартията, покриваща едната страна на рамката на вратата и изпълнете празното пространство между вратата и хартията.

Може пък да създадете вход към друг свят. Просто махнете вратата и поставете перде със специална картинка на него, за да прилича на портал към друг свят.

Ако нямате време, можете да поръчате обков, приличащ на тези от приказните детски филмчета като в Алиса или Замръзналото кралство.

По-лесен и евтин начин е като сложите стикери по вратата или залепите плакати, което също е добра идея, тъй като можете да ги сменяте, когато Ви омръзнат и подмяната ще бъде много по-лесна и бърза.

Рисунките също не е задължително да останат вечно на мястото си.

В преобразуването на вратите моеже да насърчите да участват и децата. На тях ще им е интересно, а и ще се гордеят с резултата, тъй като са имали принос за разведряването на тяхното лично пространство.

Попитайте ги, вероятно имат идеи, които ще бъдат щастливи да осъществят. Ако сте забелязали, децата са много по-креативни от нас, възрастните. Със сигурност ще ви дадат идея, за която не сте се сетили, въпреки че е изключително елементарна.

Много по-добре ще се приеме декорацията от детето, ако то се включи в нея. В противен случай може да я възприеме като наложена от вас и да се съгласи с нея, но да не я харесва. Все пак това е неговата стая. Добре е да се съобразите в жижданията му.

Много тийнеджъри пердпочитат стаята и в частност вратата им да е оригинална и неповторима. Опитайте и сами ще се убедите в резултата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This