FacebookFacebook вече има 1.7 милиарда потребители месечно, а приходите от реклами на компанията са се покачили с близо 60% за последното тримесечие. Това са данни от доклада на самата социална мрежа, която обяви тримесечните си резултати, разкривайки че повече хора от всякога използват платформата всеки ден.

Общата потребителска база вече е 1.7 милиарда месечно, като 1.1 милиарда използват услугата всеки ден, а това е около 500 милиона повече от февруари тази година. Този огромен брой постоянни потребители е донесъл на компанията с 59% повече приходи от реклами, като сумата вече възлиза на 6.4 милиарда долара. Безмилостното съсредоточаване на Facebook върху мобилното приложение съще се отплаща, като 84% от рекламните приходи идват точно от там, а това е солидната сума 5.2 милиарда долара – цели 81% повече от същия период миналата година.

Всички тези цифри бяха съобщени след тримесечните финансови резултати на Twitter, но резкият контраст в производителността определено сочи по-добри перспективи за Facebook.

Докато социалната мрежа се наслаждава на силен растеж, Twitter сподели, че пазарните очаквания на анализаторите не са се оправдали и приходите от 602 милиона долара са почти същите като миналогодишните. Това не е чак толкова ужасно, но е достатъчно смущаващо, за да предизвика понижение на акциите на компанията с 14% след обявяване на резултатите.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This