to-buy-g0be996a9f_1280

Стартирането на онлайн магазин може да бъде плашещо и доста предизвикателно начинание. Има толкова много въпроси, които стоят пред интернет търговеца – от къде да започна, какво да правя, как да рекламирам, къде да продавам и как да бъда успешен? Как да убедя хората да купуват? Къде да маркетирам продуктите? Как да организирам плащанията? И така нататък, и така нататък…

Разбира се, на първо място е необходимо да помислите за изработка на сайт. Имайте предвид, че ако уеб дизайнът на вашия магазин е лош, присъствието ви в онлайн бизнеса е обречено. Все повече от купувачите смятат, че външният вид е най-важният фактор при покупка.

Доверете се на доказала се компания за изработка на онлайн магазин, който да отговаря на вашите лични нужди и идеи за стоки или услуги. Заложете на визия, която да е лека и да се възприема бързо, изчистен дизайн, интуитивни оформления. 

Ето няколко стъпки, които са следвате:

Стъпка 1 – Изберете правилната платформа за електронна търговия

Ако искате да започнете онлайн магазин, първото нещо в списъка ви със задачи е да изберете платформа за електронна търговия. Това реално е специален тип уебсайт, който позволява на хората да купуват вашите продукти или услуги от вашия бизнес. Реално така хората могат и завършват покупките си, без да напускат сайта. Наред с това към него има опция, която ви уведомява, че е постъпила нова поръчка.

Общо взето, може да се каже, че платформата за онлайн магазин е универсално решение за онлайн продажба.

Много е важно да заложите на правилната платформа, защото надали искате да се сблъскате с проблеми  като неидващи поръчки, изчезнала информация за плащания или наличности, които не са реални. И да не говорим за уязвимостите в сигурността.

Освен това не забравяйте и администраторския панел, който трябва да е лесен за поддръжка и да предоставя възможност за ъпгрейд.

Стъпка 2 – Не забравяйте мобилните потребители

Да управляваш успешен онлайн бизнес означава да знаеш как да покажеш магазина си на потенциални клиентите, без значение къде се намират. Освен това те трябва да имат лесен, бърз и безпроблемен достъп до продуктите във вашия онлайн магазин без значение дали са с мобилен телефон, лаптоп или таблет.

Ето защо успешната мобилна стратегия не е само в това да не пренебрегвате мобилните потребители, а дори трябва да започнете с мобилния телефон!

Стъпка 3 – Направете невероятно първо впечатление

Всъщност да управляваш онлайн бизнес е доста трудно. Трябва да разберете как да правите пари онлайн, да се свържете с вашата аудитория. За да овладеете това, на първо място, трябва да държите потребителите си ангажирани с вашия сайт. Проучвания показват, че на потребителите им трябват около 50 милисекунди да решат дали им харесва вашия сайт или не. 

Бъдете възможно най-креативни. Въпросът с креативността може да варира от заглавието на магазина до слоган. Важно е също така да инвестирате във възможно най-добрия дизайн, така че изберете правилния шаблон за дизайн и осигурете уникално изживяване на потребителите си.

Първото впечатление може да продължи с години, така че наистина трябва да бъдете възможно най-запомнящи се и уникални, като същевременно да сте в унисон с целта на вашия сайт и начина, по който искате да продавате онлайн.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This