ochila

Основните методи за коригиране на очни заболявания са лещите и диоптричните очила. Докато лещите са сравнително иновативен способ за подобряване на зрението, то диоптричните очила са конвенционален и доверен метод, изпитан във времето.

Диоптричните очила предлагат и предимства и недостатъци. Минусите от носенето на слънчеви очила са, че те имат по-малки естетически предимства в сравнение с лещите и могат да създадат пречки в удобството по врене на носене.

Предимствата от носенето на слънчеви очила е, че те са изключително ефективни в коригирането на зрението. В допълнение, те са удобни, практични и предназначени за дългосрочна употреба.

Изборът на подходящи слънчеви очила е сложен и комплексен процес, който преминава през следните стъпки:

  1. Избор на подходяща рамка

Първата стъпка в подбора на подходящи диоптрични очила е подборът на подходяща рамка. През този процес е необходимо да се обмислят два значими фактора: форма на рамката и материал на рамката. Формата на рамката е важна за повишаване на естетиката, докато материалът на рамката служи за придаване на удобство по време на носене.

За да изберете подходяща рамка за диоптричните очила, е необходимо да съобразите формата й с формата на вашето лице. В случай, че вашето лице е заоблено или кръгло, то най-подходящите алтернативи са заострените рамки във формата на правоъгълник или квадрат. Те създават естетически баланс между аксесоара и лицето.

В случай, че притежавате заострено или квадратно лице, то най-препоръчителните опции за форми на рамките са кръгли или заоблени рамки. Те създават хармония между лицето и очилата, като подчертават линиите на лицето.

Материалът на диоптричната рамка е друг ключов аспект в избора на диоптрични очила. Основните видове материали са металните рамки и пластмасовите рамки. Металните рамки са естетически по-добър вариант, но същевременно не осигуряват достатъчен комфорт при дълготрайно носене.

Пластмасовите рамки осигуряват по-високи нива на удобство. Те са практични, леки и удобни. Особено препоръчителен вариант са при дълготрайна употреба и интензивен начин на живот.

  1. Избор на диоптрични стъкла

Друга важна стъпка в избора на подходящи диоптрични очила е изборът на диоптрични стъкла. Те са най-същественият елемент от диоптричните очила, който отговаря за състоянието на очното здраве. Стъклата следва да се персонализират според спецификата и потребностите на зрението.

Основното поделение на диоптричните стъкла са лещи за близко виждане, лещи за далечно виждане и прогресивни стъкла. Първите два вида диоптрични стъкла са специализирани за коригиране на далекогледство и късогледство.

Прогресивните диоптрични стъкла са подходяща алтернатива при наличие на няколко различни очни проблема. В тяхното действие се коригира близко, средно и далечно виждаме. Те предоставят по-голям обхват на видимостта, както и високи нива на удобство. Прогресивните стъкла позволяват плавен преход между трите оптични полета за всеки коригиращ проблем.

Други видове диоптрични стъкла са поляризираните стъкла, които служат за филтриране на нежелана светлина и отблясъци. Фотохромните диоптрични стъкла изменят своя цвят според интензитета на слънчевата светлина. При нормална дневна светлина те са безцветни, докато при интензивна слънчева светлина диоптричните стъкла потъмняват.

  1. Избор на подходяща оптика

Третата ключова стъпка в избора на подходящи диоптрични очила е изборът на подходяща оптика. Оптичните центрове имат важна роля в подбора на продукти за поддържане на очно здраве. В зависимост от избраната оптика, варира съответно многообразието от продукти и нивата на предлагано качество.

Такава оптика с широка гама от продукти с високо качество са оптични центрове Vision Express. Оптиките разполагат с богато портфолио от аксесоари за очно здраве като слънчеви очила, контактни лещи и разтвори, диоптрични стъкла и рамки.

Оптики Vision предоставят безкомпромисно качество на продуктите за качествено зрение. В продуктовата гама на оптичните центрове влиза широка гама от размери, цветове и форми, които да удовлетворят всяка естетическа нужда.

Оптичните центрове предлагат специализирани диоптрични очила с опцията за избор на рамки и стъкла. Vision Express още предлагат опцията за профилактичен преглед, който да установи състоянието на очното здраве и нуждите на клиента.

Да обобщим с няколко думи дотук:

Диоптричните очила са конвенционален и традиционен метод за коригиране на различни очни заболявания. Те са от водещите способи за коригиране на проблеми, засягащи зрението. Диоптричните очила са аксесоар с дългосрочна употреба, затова изборът им изисква внимание и преминаването през няколко съществени стъпки.

Основните етапи в избора на диоптрични очила са изборът на рамка, изборът на диоптрични стъкла и изборът на подходящ оптичен център. Всяка стъпка заслужава достатъчно внимание, за да се постигне качествено оптично здраве.