web-design-4875184_640Най-накрая имате готов бизнес план. Знаете точно какво ще направите, за да стартирате успешен блог в WordPress, и дори сте започнали да обединявате необходимите ресурси. Всичко, от което се нуждаете сега, е добър хост за вашия WordPress блог, който ще ви помогне да реализирате целите си и да постигнете вашите онлайн мечти.

С милионите доставчици на хостинг за WordPress, изборът може да бъде трудна задача. А и  имате нужда само от най-доброто, защото ако нямате добра услуга насреща, бизнесът или хобито ви могат много да пострадат. Да, определено имате нужда от най-доброто и нищо по-малко от него.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид.

Разходи / Ценообразуване

За повечето хора цената за WordPress хостинг е основното съображение при избора на дадена фирма. Един от триковете тук е да изберете не най-евтината оферта изобщо, а най-евтината, която би ви свършила отлична работа. Това съветват експертите от Аula.bg и има защо. Никога, никога не избирайте безплатен хостинг или такъв, който се предлага на твърде ниска цена. Имайте предвид, че обикновено получавате точно това, за което плащате в живота. 

Уеб хостовете – както всеки друг бизнес – трябва да носят печалба. Това мислят и самите им собственици, дори когато изглежда, че ви дават неограничено всичко. Макар да не е грешка да се каже, че всички обичаме добрите сделки, трябва да разгледате по-отблизо характеристиките, които потенциалният доставчик на услугата предлага. Така, освен изгодна цена, ще получите и качество. Вероятно вече искате да знаете от какво може да зависи цената за една такава услуга? Цената на уеб хостинга зависи от редица фактори. Това може да включва качеството на поддръжката и здравето на сървърите, наред с много други неща. Ако имате нужда от стабилен хостинг план, най-вероятно ще трябва да платите допълнително. Просто не можете да очаквате най-добрия хостинг на WordPress в света за 1 лев на месец, нали така?

От друга страна, не е нужно да плащате скъпо и прескъпо за качествен хостинг. Освен ако не управлявате сериозен бизнес, процъфтяващ магазин за електронна търговия или вече популярен блог, плащането на стотици левове на месец може да е прекалено. И напълно ненужно.

Често пъти един нов блог, който не генерира приходи, може да намери добър хостинг план в диапазона до 30 лева. А бизнес сайт или онлайн магазин с умерен трафик със сигурност може да се справи с план до около 100 лева. Малкият бюджет съвсем не означава, че този сайт е ненадежден или безполезен. Тъкмо напротив – в него можете да откриете много полезна потребителска информация, която да ви е от конкретна полза. Вижте тук списък на услугите, които смятаме за наистина надеждни. Съветваме ви, разглеждайки плановете, да не падате в капана за „неограниченото“, който има за цел бързо да ви примами. Нищо всъщност не е неограничено. Тъй като това често са споделени планове за уеб хостинг (което между другото е добре и често е подходящо за блогове или малки WordPress сайтове), има ограничен брой ресурси, разделени между всеки уебсайт на този споделен сървър.

Характеристики и производителност

Характеристиките и нивото на производителност, предоставени от уеб хоста, са важни. Но това, което е още по-важно, са функциите, необходими за стартирането на вашия WordPress блог. Няма смисъл да избирате хостинг план с функции, които в крайна сметка няма да използвате. Да предположим например, че имате един уебсайт с няколко страници и той получава няколко хиляди посетители на месец. 

Макар и изкушаващ, вероятно не се нуждаете от персонализиран хостинг план, който позволява милиони посетители или огромно място за съхранение. Да, персонализираният план е „по-добър“ от основния споделен хостинг план при сравняване на функциите, това не би могло да бъде оспорено от никого. Не е задължително обаче това да е най-добрият избор във вашия конкретен случай, когато се вземат предвид нуждите на малък блог за лични цели.

Подгответе се предварително и при избора на доставчик имайте предвид неща като:

  •         ще трябва ли да хоствате повече от един WordPress сайт;
  •         поддържа ли се HTTPS;
  •         освен WordPress, ще трябва ли да инсталирате други скриптове;
  •         поддържа ли избраният от вас хост неограничени домейни или поддомейни;
  •         коя версия на PHP и MySQL използва хостът;
  •         готови ли сте да доплатите за допълнителни услуги;
  •         искате ли да се възползвате от безплатен домейн;
  •         важна ли е етиката на компанията за уеб хостинг, като спазване на екологични стандарти например?

Това са само част от въпросите, които трябва да си зададете. И да зададете и на компанията, с която смятате да работите. В крайна сметка всичко е свързано с вас и това, което искате да постигнете. Наличието на солиден план за вашия уебсайт, блог или онлайн бизнес ще ви насочи към правилния хостинг на WordPress.

Качество на обслужване на клиентите

Качеството на обслужване на клиентите, което предоставя уеб хост, трябва да ви разкаже много за компанията. Ако има много какво да се желае, едва ли ще искате да се доверите на този доставчик.

Представете си, че вашият сайт се срива по някаква причина, ще можете ли да се свържете с хората от техническата поддръжка и да получите незабавна помощ? Този въпрос би трябвало да бъде ключов за вас при избора на каквато и да било стока или услуга в живота.

Тип хостинг

Когато търсите хостинг, броят на компаниите, типовете и плановете може да бъде доста голям и разнообразен. И на всичко отгоре изглежда, че всеки уеб хост твърди, че е най-добрият в бизнеса, което всъщност не изглежда възможно…

По принцип има всякакви възможности за хостинг. Облак, VPS,  споделен, управляван и т.н. И има още повече компании на пазара, които предлагат какво ли не. За да опростим нещата, ще ви посочим две основни категории хостинг на WordPress:

  •         управляван и
  •         типичен, споделен уеб хостинг.

И всеки от тях, разбира се, има своите предимства. Което отново значи, че изборът, макар и сложен, не е нещо, което можете да научите по учебник или единствено с препоръки на експертите. Той зависи най-много от това какви са вашите специфични нужди, цели и очаквания.

Когато избирате уеб хост за своя блог на WordPress, опитайте да си визуализирате как се виждате в бъдеще и докъде е стигнал той. Колко потребители отчита, какви евентуални печалби и популярност сте събрали. Това много ще улесни целия процес на избор и ще помогне работата по блога ви да върви леко и безпрепятствено.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This