Acer-Chromebook-Enterprise-Spin-713-CP713-3W_04

Acer днес обяви четири нови модела Chromebook с голямо разнообразие от конструкции и дизайн, сред тях и първия 17-инчов Chromebook – Acer Chromebook 317. Всички те притежават най-модерни технологии и функции, отговаряйки по този начин на нуждите на домашни потребители, студенти и бизнес клиенти.

„От създаването на своя Chromebook преди 10 години досега Acer е лидер в разработването на иновативни конструкции, които насърчават нашите потребители да творят, учат и вършат все повече неща“, коментира Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer Inc. „Днес преминахме още една граница, като станахме първият производител на Chromebook, който представи 17,3-инчов модел, идеален за потребителите, които работят и учат от вкъщи.“

„Благодарение на задълбоченото ни сътрудничество с Acer в разработките, новият Chromebook Spin 713 е важна стъпка в развитието на нашата платформа Intel Evo. Това е първият Chromebook с платформата Intel Evo, включващ технологията Thunderbolt 4 и предоставящ нови нива на производителстност, лекота на работа и живот на батерията. С него ние разкриваме нови възможности за по-качествено възпроизвеждане на игри, за творчество и забавление, които клиентите ни ще обикнат“, коментира Джош Нюман, вицепрезидент и главен мениджър „Мобилни иновации“ в клиентската група за изчислителни технологии на Intel.

Acer Chromebook 317: Първият в света 17,3-инчов Chromebook за натоварените с разнообразни задачи експерти
Новият Acer Chromebook 317 (CB317-1H) предоставя на потребителите толкова работно пространство, колкото им е нужно, за да се насладят на онлайн мултимедия или да свършат повече работа. Големият 17,3-инчов екран с разделителна способност FHD се отличава с покритие против отблясъци и има тесни рамки, което позволява на изображенията да са много по-видими. Наред с това, огромният екран и опционната уеб камера правят груповите видео чатове и конферентните разговори по-удобни за тези, които работят или учат от вкъщи. Потребителите, които искат да имат още по-гъвкав начин да работят с лаптопа, могат да изберат модел със сензорен екран.

Освен висококачествената клавиатура (с подсветка) и голям тъчпад, Chromebook 317 предлага и вграден цифров блок, който улеснява въвеждането на счетоводна информация, попълването на формуляри и всякаква друга работа, свързана с числа. Клавиатурата е оградена от два пълноразмерни, насочени нагоре високоговорителя, които озвучават прекрасно всяко мултимедийно съдържание и придават на музиката по-голяма дълбочина.
Благодарение на най-новите процесори Intel® Celeron® и мрежовия адаптер Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) Chromebook 317 осигурява необходимата за студенти, фирми и домашни потребители производителност и свързаност с мрежата.

Освен това, Chromebook предоставя до 10 часа живот на батерията и има два пълнофункционални порта USB 3.2 Type-C, по един от двете страни на лаптопа, както и още други портове, за да позволи на потребителите да свързват всякакви устройства и периферия за стрийминг, бързи трансфери на файлове, допълнителен екран и др.

Acer Chromebook Spin 713 и Acer Chromebook Enterprise Spin 713: Актуализирани с 11-о поколение процесори Intel Core и Thunderbolt 4

Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W) и Acer Chromebook Enterprise Spin 713 са първите в света модели Chromebook с платформата Intel® Evo™, наследници на спечелилия признание миналогодишен модел, но вече с най-новите процесори от 11-о поколение Intel Core i7 за постигане на върхова производителност. Харесван заради първокласния си дизайн, който съчетава алуминиев корпус със здравина от военен клас (US MIL-STD 810H) и трансформираща се конструкция, актуализираният модел сега разполага и с най-добрата свързаност чрез два пълнофункционални порта USB Type-C с технология Thunderbolt™ 4 за прехвърляне на данни, зареждане на батерията и споделяне на видео и аудио с външни екрани. Освен това, новият Chromebook вече се предлага и с опция четец на пръстови отпечатъци, улесняващо вписването в компютъра.

Лаптопът има VertiView 13,5-инчов екран (резолюция 2256 x 1504), който предоставя на потребителите 18% повече вертикално пространство, което означава, че по-рядко ще им се налага да плъзгат страниците, за да видят цялото им съдържание. Изображенията на екрана се допълват от DTS® Audio и вграден интелигентен усилвател за възпроизвеждане на по-качествен звук без изкривяване. С тегло 1,37 kg и дебелина 16,9 mm, преносимото устройство може да се трансформира, което позволява на потребителите да избират най-подходящия режим на ползване в зависимост от нуждата си – като лаптоп, таблет, режим „Палатка“ или режим на презентация, както и всеки друг произволен ъгъл на разтваряне. Служители, които работят отвсякъде, ще оценят бързо зареждащата се батерия на устройството, която позволява до 10 часа ползване на лаптопа или до четири часа при кратко, 30-минутно зареждане.

Два нови 14-инчови Chromebook, отговарящи на широки потребителски нужди
Днес Acer показа за пръв път и два Chromebook с 14-инчови дисплеи – популярен сред потребителите размер, предлагащ баланс между преносимост и производителност.

Acer Chromebook 514 (CB514-1W / CB514-1WT) използва процесори от 11-о поколение Intel Core и осигурява максимална мощ и производителност, както и бърза готовност за работа при включване от режим Sleep. Студенти, както и домашни и бизнес потребители, могат да разчитат на лаптоп, който е на разположение през целия ден – бързо зареждащата се батерия на устройството дава възможност за до 10 часа работа.

Този Chromebook също се предлага с множество функционални екстри, включително двойка пълнофункционални портове USB Type-C с технология Thunderbolt™ 4, подсветка на клавиатурата и опционен вграден четец на пръстови отпечатъци. Капакът е метален, със заоблени ъгли и има подсилена здравина, отговаряща на военните стандарти клас MIL-STD 810H[3]. Тъчпадът от Corning® Gorilla® Glass осигурява плавна навигация и високо ниво на защита от надраскване и корозия. Лаптопът е с мрежов адаптер Intel Wi-Fi 6 (Gig+).

Acer Chromebook Enterprise 514 (CB514-1W / CB514-1WT) е също нов модел, който се предлага с облачната платформа Chrome OS за бързина и удобство при работа, постоянна защита, бързо пускане в действие и ниска стойност на притежание. Тези лаптопи на Acer спестяват на ИТ персонала досадните администраторски задачи по компютрите, улесняват съвместната работа на служителите и осигуряват защитен достъп до данни и приложения при работата им в облачна среда.

Ултрапортативният Acer Chromebook 314 (CB314-2H / CB314-2HT) е предназначен за студенти, които се нуждаят от Chromebook по време на учебните часове, когато работят по проекти или вършат нещо в движение. С тегло от едва 1,5 kg, това суперпреносимо устройство осигурява цялата нужна производителност за деня със своя осемядрен процесор MediaTek MT8183 и батерия с живот до 15 часа. Лаптопът показва зашеметяващи образи на 14-инчов FHD IPS, екран (1920 x 1080), обграден от тесни, 7,3-милиметрови рамки, което прави изображенията още по-ярки и впечатляващи. Опцията лаптопът да се оборудва със сензорен екран улеснява още повече навигацията, а пълнофункционалният порт USB-C увеличава възможността да се свързват външни устройства.

Поддръжка на приложения
Новите Chromebook на Acer поддържат всички приложения в магазина Google Play, както и други уеб базирани приложения, благодарение на което потребителите ще разполагат с всички предпочитани от тях инструменти за работа, творчество и други.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This