Anytime

Amazon работи върху въвеждането на нова мобилна платформа за съобщения, която е предназначена за потребителите на iOS, Android и настолни машини и ще се нарича Anytime. Тя ще включва типични функции за съобщения, като кодиране, видео и гласови повиквания, но и ще добави нови неща, които ще я доближат до социалните мрежи.

За да използват Anytime, потребителите ще се нуждаят само от име, а за да споменат някой от приятелите си и да го включат в разговора, или да споделят снимка, ще трябва да използват знака „@” подобно на Twitter.

Тази информация де базира на едно проучване на клиентите, получено от AFTVnews, в което има препратки към нови функции, като например възможността за цветно кодиране на разговорите, игри, споделяне на сметката, споделяне на местоположение и групово слушане на музика. Услугата ще свързва потребителите и с бизнеса, като те ще могат да правят резервации, да проверяват поръчки и дори да пазаруват, използвайки банкови карти, защитени с криптиране.

Възможно е Anytime да бъде захранвана от Chime, чат услугата на Amazon за корпоративни потребители, която стартира по-рано тази година, или да получи интеграция на Alexa, виртуалният асистент, който наскоро се сдоби с функция за изпращане на съобщения и повиквания.

В доклада не се споменава конкретен срок за старта на Anytime, но за сметка на това се набляга на фаткта, че Amazon работи и върху нов интелигентен говорител от серията Echo, за да се конкурира с HomePod на Apple.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This