amazon

Amazon официално се превърна във втората трилионна компания в САЩ, по отношение на горната пазарна граница, която означава броят на оставащите акции, умножен по цената им.

Акциите на Amazon за кратко преминаха търговската стойност от 2050.27 долара вчера, а пазарният дял на компанията достигна малко над 1 трилион долара, възоснова на 487 741 189 акции. През август Apple първа достигна границата от един трилион далара с цена на акциите 207.08 долара, а следващите два претендента за титлата са Microsoft и Google с около 850 и 840 милиарда долара съответно. Акциите на Amazon се вдигнаха повече от три пъти през последните три години, тъй като компанията разшири годподстващото си положение в онлайн и физическите продажби.

Amazon се конкурира с Apple в редица области, като дигиталните асистенти и Prime Music, която си съперничи с Apple Music. Очаква се скоро Apple да пусне и подобна на Netflix видео-стрийминг услуга с десетки оригинални сериали, които да се изправят директно срещу Amazon Prime Video.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This