ap_resize

Вече знаем, че Android P ще поддържа изрязани екрани, подобно на този на iPhone X, но това не е единствената функция, която ще наподобява десетия юбилеен модел на Apple. 9To5Google забеляза наскоро, че в публикацията в блога на програмист на компанията, е включен скрийншот от новата версия на системата с много различен набор бутони за навигаиця. Вместо обичайните за връщане назад, хоум и мултитаскинг, които са налице от много години, операционната система има само един за връщане и лента, подобна на тази при iPhone X.

Android P

Изображението не включва съвети за функцията, но и преди сме чували, че Google тества навигационен бар, при който натискане нагоре би предизвикало мултитаскинг, а бутонът за връщане също ще изчезне, когато не сме на началния екран.

Дали тази опция ще оцелее в официалната версия няма как да прогнозираме, тъй като Google експериментира с много такива, но всичко ще стане ясно на Google I/O 2018 през май. Устройствата с изрязан екран стават все по-популярни и компанията може би ще подсигури интерфейс, който да отговаря на тази тенденция, давайки на разработчиците си възможност и време да се приспособят към промяната.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This