Essential-Phone

Прорезът в горната част на дисплей на iPhоne X предизвика противоречиви реакции у потребителите, но въпреки това според слуховете, част от производители на смартфони с Android се готвят добавят подобен компонент и в своите продукти. Може би именно тази тенденция е накарала Google да внесе нужните промени в следващата версия на своята операционна система Android. Това твърди нов доклад на Bloomberg, според който Android P, ще поддържа устройства с нов дизайн като например изрязан екран, множество или сгъваеми дисплеи.

Освен това Android P ще интегрира още по-тясно виртуалния асистент на Google и ще подобри живота на батерията. Bloomberg посочва още, че целта на гиганта е да привлече повече потребители на iPhone. Чрез поддръжката на изрязани дисплеи производителите на устройства ще имат възможност да вградят в камерите и сензорите за биометрична идентификация в екрана, подобно на iPhone X. Засега обаче единственото Android устройство с такъв дисплей е Essential Phone, което обаче не се радва на голяма популярност.

Според Bloomberg Android P, която Google нарича Pistachio Ice Cream, ще акцентира върху виртуалния асистент, давайки възможност на разработчиците да го вградят в своите приложения. Компанията отдавна обмисля да интегрира полето за търсене и виртуалния асистент в основния екран на платформата, но промените може да не бъдат готови за премиерата на тазгодишната версия на операционната система. След като според слуховете, Apple се е насочила към системни подобрения за производителност и надеждност в iOS, е съвсем логично основният й конкурент също да зарадва потребителите си с големи промени.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This