Andromeda

Не очаквайте скоро да видите сгъваемото джобно устройство на Microsoft, което е известно под кодовото име Andromeda, защото работата по него може би е прекратена, или поне забавена според неназовани източници, пише The Verge.

Andromeda трябваше да е достатъчно малко устройство, за да се побира в джоб, но и щеше да се разгъва, за да достигне до размерите на iPad mini. То щеше да постави началото на нов джобен формат Surface устройства, обединявайки иновациите и опита в хардуера и софтуера. Според слуховете, Andromeda би трябвало да работи с Windows и да има ARM процесор, както и да предложи поддръжка на стилус, но за разлика от смартфоните със сгъваем екран, Microsoft ще използва двойка дисплеи с панта, която им позволява да се сгъват и докосват.

Според Тим Уорън обаче, устройството няма да излезе тази година, или ако това стане, ще работи с друга операционна система, тъй като проектът в момента се преразглежда заради липсата на приложения в екосистемата, които да го поддържат, а кодът му не е вграден в Windows 10. По-лошото е, че все още няма непреодолима причина Microsoft да излезе на пазара с текущия си вид на мобилен телефон с двоен екран.

Независимо дали е отменен, или просто е в процес на преразглеждане, Andromeda няма да се появи тази година, въпреки всички слухове по негов адрес и така Samsung може би ще предложи първото подобно устройство на пазара в началото на 2019 година, в лицето на Galaxy X, а Apple най-вероятно ще я последва със свой вариант през 2020 година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This