iOS

Както обикновено, Apple използва ежегодното си събитие, посветено на iPhone, за да се похвали с някои свежи статистически данни за състоянието на своя бизнес. Главният изпълнителен директор на компанията, Тим Кук съобщи, че тя ще продаде своето 2 милиардно устройство с iOS:

Очакваме да достигнем следващия етап, на път сме да изпратим два милиарда устройства, работещи с iOS”.

Всъщност до началото на 2017 година, Apple беше изпратила около 1.2 милиарда iPhone, но устройствата, работещи с iOS не са само смартфони и наистина е изненада, че броят им е толкова голям.

„Това е удивително“ каза Кук. „iOS промени начина, по който живеем, по който се учим, или работим. Това как се забавляваме, пазаруваме, поръчваме храна, пътуваме и поддържаме връзка с близките и приятелите си“.

Струва си да отбележим, че Google обяви два милиарда потребители на Android в началото на миналата година, но освен статистическите данни, Кук посочи още, че магазините на компанията вече имат по 500 милиона посетители годишно, което наистина прави постижението й ценно на фона на това, че тя има много по-малко модели устройства от своя основен конкурент. По време на събитието стана ясно, че официалната версия на iOS 12 ще бъде достъпна за потребителите в понеделник, 17 септември.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This