ios14photoscaptions

Apple представи iOS 14 миналата седмица, по време на WWDC 2020. Разбира се времето за анонса не достигна, за да се опишат всички подобрения в следващата версия на мобилната операционна система, но този пропуск постепенно се коригира с публикуването им от разработчиците, които вече имат достъп до първата бета версия.

Една не много голяма, но пък удобна промяна е възможността за добавяне на надписи към снимките директно от телефона. Преди това беше нещо, което може да се направи от приложението Photos за Mac, но вече потребителите ще имат възможността да озаглавяват кадрите, без да чакат те да бъдат синхронизирани с компютъра.

Може и да не ви звучи като голямо допълнение, но описанието към снимките е важно, защото данните са индексирани за използване в търсачката. С тази възможност, проследяването на даден кадър ще стане още по-лесно и удобно. За целта трябва само да докоснете снимката, за да се появи тя на цял екран, да прекарате пръст нагоре, за да се появи полето за напдиси, да въведете желаното заглавие и да натиснете Enter, за да го запазите.

iOS 14 е голям ъпдейт за мобилната операционна система на Apple, който ще добави нови уиджети за началния екран, режим Picture in Picture, App Clips, преработен Siri и още много промени, а по-нетърпеливите от вас ще имат достъп да публичната бета версия още следващия месец. За всички останали iOS 14 ще бъде пусната официално през септември.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This