Intel

Apple е в процес на преговори за покупката на немското подразделение за модеми на Intel, което би могло да помогне на гиганта в разработката на собствени чипове, съобщава The Information.

Всъщност Intel обмисля да продаде модемния си бизнес на парче и това не е първият път, когато чуваме, че Apple се интересува от покупката. Още през април, The Wall Street Journal заяви, че компанията е провела разговори с Intel за придобиване на част от бизнеса й с чипове и очевидно те все още продължават. Обсъжданата сделка ще включва патенти и продукти на Intel, според източник, който е в течение на преговорите. Подобна сделка би могла да доведе и до прехвърляне на стотици модемни инженери в Apple.

През април Intel обяви, че излиза от модемния безнес на 5G, само няколко часа, след като Apple и Qualcomm се договориха за нова доставка в процеса на правните битки помежду си. Apple планираше да използва 5G чиповете на Intel за своите модели от 2020 година, но според слуховете, компанията не е в състояние да спази сроковете за проектиране, което е довело до влошаване на отношенията между партньорите. Сега гигантът от Купертино ще използва чиповете на Qualcomm, но работи и по собствено решение, което ще намали зависимостта му от доставчиците.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This