foxconn-iphone_production

Търговската война между САЩ и Китай изправи пред проблеми големите корпорации. Apple разчита почти изцяло на производство и монтаж в Китай за своите продукти в продължение на много години и е особено застрашена от повишаването на митата за внос от там.

Nikkei съобщава, че компанията преговаря с доставчиците си и е на ранен етап от “фундаметално преструктуриране” на веригата си за доставки. Тя е поискала от своите партньори да изчислят цената за прехвърляне на 15 – 30% от производството извън Китай и това ще продължи, дори и двете държави да изгладят разногласията помежду си, тъй като рисковете за производството в дългосрочен план няма да изчезнат.

Разбира се подобно преместване в мащабите на Apple изисква време и може да отнеме повече от три години, а в доклада се посочва, че служителите на компанията обсъждат потенциални възможности с доставчиците и започват преговори с правителствата относно субсидии. Според Nikkei, Apple води разговори с Foxconn, Pegatron и Wistron, както и с Quanta, Compal и Inventec.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This