iphone 12 1

По време на своето второ хардуерно събитие Apple представи не един, а цели четири модела iPhone 12 с поддръжка на 5G и обновен дизайн с плоски ръбове. Освен голям избор по отношение на размера на дисплея и цената, устройствата предлагат и две интересни тлогии – Ceramic Shield и MagSafe. Първата представлява керамичен защите слой върху дислея, разработен съвместно с Corning, който ще осигури четири пъти по-голяма защита при падане, а втората е система магнитни сензори, чрез които устройствата се прикрепят перфектно към зарядното, или могат да се възползват от широка гама аксесоари, под формата на калъфи, държачи за кредитни карти и др., които компанията планира да пусне.

По отношение на хардуера, всички модели iPhone 12 предлагат новия чип A14 Bionic на Apple, който е с 50% по-бърз и енергоефективен от всички мобилни чипове на пазара. Обновена е и камерата, която разполага с широк и ултраширок обектив, както и нощен режим за предната и задна камера, а в двата Pro модела компанията е добавила и LiDAR сензор. За съжаление при покупка, потребителите вече няма да намерят адаптер за зареждане и слушалки в комплекта на iPhone 12, както твърдяха множество източници преди събитието, а двата аксесоара няма повече да се предлагат и с iPhone SE, XR и iPhone 11.

Що се отнася до цените и датите, на които ще можете да направите предварителни поръчки, тук нещата вече са доста объркани, поне на пръв поглед. Цената на iPhone 12 mini стартира от 699 долара, но ще можете да го поръчате едва на 6 ноември, а доставките ще започнат седмица след това. Цената на iPhone 12 започва от 799 долара, а предварителните поръчки стартират от 16 октомври. Цната на iPhone 12 Pro започва от 999 долара, като датите за поръчка съвпадат с тези на iPhone 12, а тази на iPhone 12 Pro Max ще започне от 1099 долара, но той също ще е достъпен от 6 ноември.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This