MacBook Air 2018

На може би последното си медийно събитие за тази година, Apple представи наследниците на MacBook Air, Mac mini и iPad Pro.

Новият MacBook Air идва с 13.3 инчов Retina дисплей с 4 милиона пиксела, много по-тънка рамката около екрана, подобрена сигурност осигурена от чипа Т2, сензор за Touch ID, вграден в бутон на третото поколение Butterfly клавиатурата, два USB-C порта и 3.5 мм жак за слушалки. Трябва да споменем още поддръжката на Hey Siri и обновеният, по-голям и удобен тракпад, както и по-мощните говорители. Осмото поколение Intel Core i5 осигурява достатъчно бързина, а конфигурацията вече може да има до 16 GB оперативна памет и 1.5ТВ SSD. Важно е да добавим още, че батерията издържа до 12 часа браузване в интернет.

Корпусът на новия MacBook Air е изработен от 100% рециклиран алуминий и е с още по-компактни размери, а теглото му е под 1 кг. Машината ще е налична в три цвята с начална цена от 1199 долара и вече можете да я поръчате, а в магазините ще я откриете от 7 ноември.

Mac mini

Потвърждавайки слуховете, на сцената се появи и новият Mac mini, който идва с обновен дизайн, напомнящ Apple TV и разбира се интересни промени в хардуера – нов процесор, до 64 GB оперативна и до 2 ТВ вградена памет, Thunderbolt 3 портове, два USB-A, HDMI, аудио и Ethernet порт с опция до 10 Gbps. Машината вече е налична за предварителни поръчки, а цената й започва от 799 долара, като в магазините ще можете да я намерите от 7 ноември, както и останалите нови устройства на компанията.

Най-очакваното устройство на вчерашното събитие, несъмнено беше iPad Pro, който идва в два размера – 11 и 12.9 инча, с Liquid Retina дисплеят му е от край до край. Външните габарити на по-малкия модел са идентични с тези на 10.5 инчовия, а 12.9 инчовият е дори по-малък от своя предшественик. Двата таблета са и значително по-тънки – само 5.9 мм и идват с най-мощния 8 ядрен процесор – A12X Bionic, който осигурява до 35% по-висока скорост и AR графики с качеството на гейм конзола.

Тези, които са следили слуховете преди събитието няма да се изненадат да научат, че iPad Pro вече няма хоум бутон. За сметка на това обаче, вече разполага с TrueDepth камера, вградена в рамката, което му дава възможността да използва функцията Face ID, но без противоречивия прорез в горната част на екрана, който видяхме за пръв път в iPhone Х. Батерията издържа до 10 часа в режим на работа, но за разлика от предходните модели тя вече се зарежда чраз USB-C порт, вместо чрез традиционния Lightning.

Като част от серията Pro, новите модели разбира се работят с Apple Pencil, който вече може да се прикрепя към корпуса на таблета, от където същевременно се и зарежда, а режимите на работа се сменят с леко потупване. Компанията е добавила и нова интелигентна клавиатура , която също се закрепва с магнити и работи под два ъгъла, в зависимост от това за какво използвате таблета.

iPad Pro 2018 идва в два цвята и с 64/256/512GB и 1ТВ вградена памет, като поръчките за него вече стартираха, а в магазините ще е наличен от 7 ноември.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This