apple-pay

Вчера Apple Pay официално достигна до още 13 европейски държави, сред които Гърция, Португалия, Румъния, Словакия и България, с което мобилната система за плащане на Apple ще обслужва още милиони потребители в цяла Европа.

В Словаки например, потребителите могат да добавят във Wallet карти на Boon, Edenred, J&T Banka, Monese, N26, Revoult, Slovenska sporitelna, Tatra banka и mBank. Що се отнася до България, тук можем да използваме само карти на Revoult и Monese, но се надяваме списъкът скоро да се увеличи с имена на наши банки.

Apple Pay постепенно достига до все повече държави в Европа и Близкия изток, като през последната година стартира в Полша, Норвегия, Казахстан, Белгия, Германия, Чехия, Саудитска Арабия, Австрия и Исландия. Системата за мобилни разплащания позволява на потребителите с iPhone 6 и по-нови модели, да извършват разплащания за стоки и услуги в магазините, използвайки NFC чипа на телефона. Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук заяви през март, че Apple Pay ще стане достъпна в над 40 държави от региона до края на 2019 година, въпреки че уеб сайтът все още не е актуализиран с пълния им списък. Услугата стартира в САЩ през октомври 2014 година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This