apple-pay-cash-watch

Apple Pay Cash вече е достъпна за потребителите, които инсталират бета версиите на iOS 11.2 и watchOS 4.2. Услугата ще позвоялва изпращането на пари, чрез приложението iMessage и платежната услуга на гиганта – Apple Pay. Тя ще стане достъпна и за всички потребители в САЩ, когато новите версии на операционните системи бъдат пуснати официално.

За да се използва Apple Pay Cash е нужна предварително настроена Apple Pay, а получателят на парите също трябва да използва iOS устройство с новата версия на операционната система. Както вече казахме, за момента peer-to-peer услугата е ограничена само до потребителите в САЩ с iPhone SE, iPhone 6, или по-нови модели, iPad Pro, iPad 5то поколение, iPad Air 2, iPad mini 3, или по-нови и Apple Watch. Тя се показва автоматично в приложението за съобщения iMessage, когато условията са изпълнени и работи с вече въведените кредитни или дебитни карти в профила за Apple Pay, като с дебитните трансакциите са без такса, а при кредитните тя е 3%. За потвърждение на трансакцията се използва и двуфакторна идентификация.

Apple Pay Cash беше представена за пръв път на WWDC 2017, като част от iOS 11, но не беше готова навреме за освобождаването й през септември, а до скоро се тестваше от малък брой служители на компанията. Сега вече в тази група се включват разработчиците и бета тестерите на публичната версия.

След настройките, можете ръчно да добавите пари към виртуална дебитна карта в приложението Wallet, от която се извършва трансакцията, а разрешената сума за ипращане е до 3000 долара. Можете да преглеждате историята на преводите и да изпратите електронно извлечение на всички трансакции. Apple Pay Cash работи и със Siri, като това е много удобно, когато преводът се прави чрез Apple Watch.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This