Deloitte

Българският финалист в класацията Deloitte Technology Fast 50 е софтуерната компания Ботрон Софтуер Сълюшънс, която се класира на 40-то място (с ръст от 503% на приходите) в основната Fast 50 категория. Ботрон Софтуер е водеща компания в партньорската екосистема на Atlassian, специализираща в разработването на иновативни решения в сферата на Jira администрацията. Тя работи с над 3000 компании, сред които – 5 от Fortune 10 и 55 от Fortune 100 най-мащабни бизнеси в света.

В тазгодишната Technology Fast 50 почти 3/4 от компаниите (74%) присъстват за първи път. Това показва огромната скорост, с която бизнесите с най-добри идеи и решения се развиват. Любопитно е, че мнозинството от участниците в класацията разработват софтуер (31. Компаниите, свързани с медии и развлечения са 10, с финтек – 2, като прави впечатление липсата на фирми от сферата на комуникациите, технологии, свързани с екологията, както и такива, които са специализирани в здравеопазването.

В престижната стълбица на “Големите пет ” за втори път се класира RTB House – полска маркетинг компания за модерни ретаргетинг решения, която обслужва над 1 600 клиенти в целия свят и в последната година отбелязва 523% ръст на приходите. В категорията тя е заедно с чешката компания за 3D принтиране Prusa Research s.r.o. (с ръст от 4 527%) и естонската Cleveron AS (1 799%).

Тази година обаче Полша отстъпва мястото си на технологичен лидер в Европа на Чехия, която е с най-много представители – 19 компании. В топ 10 на тазгодишната класация намират място компании от Словакия (2 бр.), Хърватия, Унгария и Естония.

На първо място в генералната класация Deloitte Fast 50 за 2019-а е литовската софтуерна компания Voltas IT, която отбелязва 5 7345% ръст на приходите, следвана от чешката компания за 3Dпринтиране Prusa Research s.r.o.

За повече информация относно програмата – www.deloitte.com/fast50ce